Selecteer een pagina

Wilde je altijd al zo graag mooie witte tanden hebben maar ben je gezegend met een ietwat geler gebit? Dan kun je er zelf best een en ander aan doen om je tanden witter te maken, zonder dat je daarvoor allerlei chemische middelen hoeft in te zetten zoals bijvoorbeeld bij tanden bleken gebeurt. Er zijn ook diverse middelen te koop waarmee je zelf eenvoudig een witter gebit kunt krijgen.  

Kijk goed hoe je gele tanden kunt verhelpen 

Zo kun je kiezen voor poeder of een pen die de tanden witter maken, maar is er ook speciale tandpasta of mondwater te koop waarmee je dit doel bereiken kunt. Als je precies wilt weten wat er allemaal te koop is om je tanden witter mee te maken dan is het aan te raden eerst goed online te kijken of om meer informatie te vragen bij de drogist. Je tanden laten bleken kan ook maar dit is een vrij chemisch proces en er bestaat altijd de kans dat het resultaat niet blijvend is en de procedure nog eens herhaald dient te worden.  

Spoelen met mondwater loont 

Wil je zelf je tanden wat tinten witter maken met mondwater? Dan is het Coco Chai mondwater van Dr. Brite daar zeker wel geschikt voor. Het mondwater bevat diverse werkzame ingrediënten waarmee je kunt spoelen om zo een fris gevoel te krijgen en je mond voldoende te hydrateren. Daarnaast zorgen de aanwezige kokosolie en zeezout ervoor dat je tanden mooier wit worden.  

Volledig natuurlijk middel 

In het mondwater zitten enkel biologische bestanddelen zodat het altijd veilig te gebruiken is en het niet erg is mocht je er wat van inslikken. Het bevat geen hulpstoffen zoals ftalaten, sulfaten of parabenen. Daarnaast zitten er geen geur- en smaakstoffen in en ook geen kleur- en zoetstoffen. Het is een volledig verantwoord middel dat niet op dieren getest is. 

Wat zit er zoal in het Oxyd8 mondwater? 

Er zijn nog andere soorten mondwater te koop waarmee je je tanden witter kunt maken. Een goed voorbeeld hiervan is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. De naam zegt het al: met dit mondwater creëer je je eigen gezonde glimlach. Aan het mondwater is actieve zuurstof toegevoegd, alsmede fluoride, xylitol en natriumbicarbonaat. De fluoride zorgt voor witte tanden en beschermt tegen gaatjes, terwijl de xylitol juist voor een frisse mond en adem zorgt.  

Geen vervelende bijwerkingen 

Aan het middel zijn geen stoffen zoals alcohol of SLS toegevoegd zodat het niet prikt of brandt en altijd veilig gebruikt kan worden. Deze stoffen kunnen nare bijwerkingen hebben en ze worden enkel toegevoegd omdat ze prikkend werken, niet omdat ze een heilzame werking hebben. Voor alle mondverzorgingsproducten van dit merk geldt overigens dat er geen vage of gevaarlijke grondstoffen voor gebruikt worden zodat je ze altijd veilig gebruiken kunt.  

Ga verkleuringen tegen met tandpoeder 

Eet je nog wel een eens wat waarvan je verkleuringen krijgt op je tanden of ben je een verstokte koffiedrinker en lust je op zijn tijd ook wel een glaasje wijn? Grote kans dat je tanden onder invloed daarvan aardig verkleurd zijn en niet meer zo mooi wit kijken als het ooit het geval was. Om deze verkleuringen te verwijderen en je gebit weer dezelfde kleur te geven als eerder kun je de tanden op natuurlijke wijze bleken met behulp van Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden.  

Hoe pas je het toe? 

Dit poeder werkt op basis van de witte bloem van de mangrove en de vliesjes die om een witte rijstkorrel heen zitten dus er komen geen chemicaliën aan te pas. Op die manier bleek je veilig, snel en ook eenvoudig zelf je tanden zonder dat je daarbij je gebit schade berokkent. Het bleken werkt heel eenvoudig en doe je voor en tijdens het tandenpoetsen. Je brengt het poeder met een natte tandenborstel aan en poetst daarna gewoon je tanden zoals anders. Afhankelijk van de mate van verkleuring gebruik je het middel een of tweemaal daags en als het effect zichtbaar wordt, mag je ermee minderen.